JELENTKEZZ IDÉN IS ALAPOZÓ KURZUSUNKRA!

Hagyományos kínai orvoslás
ALAPTANFOLYAM

Napjaink általános szemlélete, hogy az egészségünk egy tőlünk független állapot, passzív szereplő elszenvedői vagyunk annak, ha valami elkezd rosszul működni a szervezetünkben, a felelősség pedig kizárólag a minket kezelő orvosé. Ez az első olyan mítosz, amelyet szeretnénk lerombolni. A Kínai orvoslás alaptanfolyam kiemelt figyelmet fordít az emberi test működésének holisztikus szemléletű megismerésére, hiszen diagnosztikai módszerei mai napig tökéletesen képesek megmagyarázni, megértetni hogyan keletkeznek a tüneteink és megválaszolják a tünetek mögött rejlő okokat.

A tanfolyam a több éves hagyományos kínai orvosi egyetem kivonatát tartalmazza, ugyanakkor a tanfolyamon bepillantást nyerünk a modern endokrinológia, és laborértékek elemzésének alapjaiba is. Az ősi keleti tudás, valamint a modern nyugati világ megoldásainak ötvözése új dimenziót jelent a gyógyításban.

Akitől tanulhatsz

„Holisztikus gyógyítóként az egészségtudatosság fontosságát igyekszem átadni a pácienseknek és a hallgatóknak. Azt a nézetet, hogy nem áldozatai vagyunk a körülményeknek, hanem igenis sokat tehetünk magunkért azzal, ha odafigyelünk testünk jelzéseire, megértjük a működését és megőrizzük egészségünket, megelőzzük a betegségeket. Az emberek többsége nem így éli az életét, ezért időbe telik az áthangolódás. E folyamat előrelendítése számomra az egyik leghangsúlyosabb feladat a munkámban. Ugyanakkor orvosként azt is felemelő látni, amikor valakit sikerül meggyógyítani az endometriózisból, PCO szindrómából, amikor csökkenteni tudom a stroke utóhatásait vagy egy lebénult végtagot újra mozgásra tudok bírni. Ugyanis a hagyományos kínai gyógyászatnak ezekre gyors, kíméletes és hatékony eszköztára van.”

Papp János
hagyományos kínai orvos

A tanfolyamról röviden​

A Kínai orvoslás alaptanfolyam segítségével olyan mélységben és minőségben ismered meg az emberi test működésének összefüggéseit, hogy nem csak a vendégeid panaszainak okára, eredetére látsz rá, de lépésről lépésre vissza tudod vezetni az egészséges állapot felé. Legyen az egy makacs ízületi fájdalom, izomfájdalom, letapadás vagy akár valamely belső szerv eltérő működése (pl. emésztési problémák, ödéma, a női ciklussal kapcsolatos nehézségek). Megtanulod felismerni a vendéged bőrének és viselkedésbeli változásainak értelmezését, amelyen keresztül még ki nem alakult állapotok megjelenésére is következtetni tudsz – ezen keresztül pedig megelőzni egy komolyabb kóros állapot kialakulását. Az akupunktúrás pontok ismerete pedig abban segít, hogy a belső szervekhez tartozó pontok megfelelő, nyomással történő stimulálásán keresztül a hiányállapotban lévő szervek működését optimalizálni tudd.

A tanfolyam 80%-ban online is elvégezhető, csak a gyakorlati oktatás napjain kötelező a személyes részvétel. Az online anyagok később visszanézhetőek.

Kinek ajánljuk?

A Kínai orvoslás alaptanfolyamnak nincs előfeltétele, akkor is jelentkezhetsz, ha utoljára biológia órán tanultál az emberi testről; ugyanis tanfolyamunk az alapoktól kezdi az oktatást. Az alaptanfolyam a rá épülő mestertanfolyammal együtt lefedi az 5 éves kínai orvosi egyetem tananyagát, egyfajta esszenciaként a legfontosabb ismereteket továbbadva.

Holisztikus szemlélete révén hasznos lehet masszőröknek, orvosoknak, természetgyógyászoknak, edzőknek.

Szerezhető végzettség

A Kínai orvoslás alaptanfolyamon egy teljesen új szemléletmóddal ismertetünk meg és rengeteg olyan információt osztunk meg, amelyet azonnal be tudsz építeni a meglévő praxisodba is. A tanfolyam 90%-ban elméleti jellegű, az utolsó két oktatási napon tartjuk a gyakorlatot. A gyakorlati részt otthoni gyakorlással lehet később elmélyíteni, illetve van lehetőség a mestertanfolyamon a tanultakat magasabb szintekre emelni.

A tanfolyam vizsgával zárul, 11 szakmai kreditpontot ér és akkreditált felnőttképzésnek számít.
A ráépülő mestertanfolyamot végzettek részére oklevél kerül átadásra, TuiNa masszőr végzettséggel (mely Kínában a masszőrök legelitebb szintje). Mestertanfolyamot végzett hallgatóink az ország számos pontján nyitottak önálló praxist vagy építették be a tanultakat meglévő vállalkozásukba.

A tanfolyam egyedülálló, mert...

Kezdőként és végzett masszőrként is csatlakozhatsz: a tanfolyamon az alapoktól indulunk, mindenki számára érthető módon, tehát nincs szükség előképzettségre - a tanfolyam pedig mindössze 5x2 napodat (hétvégédet) veszi igénybe, ráadásul online is követhető.

a HKO több ezer éves tudáson alapszik, melyet a kínai kultúrában a császárok kora óta sikeresen alkalmaznak, és a civilizációs betegségek (magas vérnyomás, reflux, stressz) esetén is ugyanilyen hatékonysággal működik.

csak természetes gyógymódokat alkalmazunk. Akupunktúrát, gyógynövényeket, reflexológiát, célzott masszázstechnikákat, relaxációs technikákat

a tanfolyam 80%-ban online is elvégezhető, csak a gyakorlati oktatás napjain kötelező a személyes részvétel az órákon

Gyakori kérdések

Hogyan tudok jelentkezni a tanfolyamra?

Görgess kicsit lejjebb és az „Fizetési feltételeknél’ tudsz jelentkezni a tanfolyamra. A gombok a fizetési oldalra irányítanak át, ahol meg kell adnod a számlázási adataidat, majd átirányít az OTP Simple biztonságos kártyás fizetési oldalára. 

Figyelem: amennyiben a bankkártyás fizetés a kétlépcsős azonosítás miatt nem sikerül, úgy a a Medical Healing Point Kft 10400951-50526585-76701005 számlaszámára (K&H Bank) is befizetheted a tandíjat. Ebben az esetben kérjük, hogy írj egy e-mailt az [email protected] címre (milyen néven történt az utalás, számlázási cím, e-mail, telefonszám) vagy hívj minket telefonon : +36 30 630 63 96.

Jelentkezésedet oktatásszervező kolléganőnk kapja meg, aki hamarosan e-mailben tájékoztat a tanfolyam részleteiről (oktatási napok felépítése, oktatási anyagok, stb.)

Online is elvégezhető a tanfolyam?

Részben igen, a tanfolyam 80%-a online is elvégezhető, csak az utolsó két hétvégi alkalommal kötelező a személyes részvétel, mert azokon az alkalmakon gyakorlati oktatást tartunk. Az online anyagok később visszanézhetőek.

Milyen előfeltételei vannak a tanfolyam elvégzésének?

A Kínai orvoslás alaptanfolyam elvégzésének nincs semmilyen előfeltétele; akkor is csatlakozhatsz, ha soha életedben nem foglalkoztál még masszázzsal, természetgyógyászattal, gyógyítással.
Annyit kérünk, hogy légy nyitott és befogadó – a tanfolyamon ugyanis teljesen más szemléletben közelítjük meg az emberi test működését, mint ahogyan azt biológia órán tanultad 🙂.

Mit jelent az akkreditált tanfolyam?

Tanfolyamunk akkreditált felnőttképzés, azaz a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elfogadta és hitelesítette tanfolyamunk tematikáját, kereteit és hitelesítette az általa szerezhető tudást és gyakorlatot. 
Az egészségügyi dolgozók továbbképzési rendszerében a szabadon választható szekcióban a tanfolyam elvégzése (vizsgával) 11 kreditpontot ér. 

Szükségem lesz-e tankönyvekre?

A Kínai orvoslás alaptanfolyamhoz saját oktatási anyagot biztosítunk, A4-es, spirálozott formában, melynek árát a tandíj tartalmazza A hatékony tanuláshoz szoktuk javasolni segédanyagok megvásárlását (pl. akupunktúrás atlasz), ez azonban nem kötelező.

Kiktől fogok tanulni?

A tanfolyamot Papp János, a Medical Healing Point vezető hagyományos kínai orvosa irányítja, azonban a képzés során vendégelőadókat is rendszeresen meghívunk.

Hogyan tudom kifizetni a tanfolyamot?

A tanfolyami díjat teljesítheted utalással (bankszámlaszámot a jelentkezést követő visszaigazoló e-mailben küldünk) vagy a helyszínen készpénzben.

Mi a teendő, ha jelentkeztem, de nem tudok rész venni a tanfolyamon?

  • A tanfolyami árban található egy regisztrációs díj (100.000 Ft), amely visszamondás esetén nem jár vissza, de beszámítható más tanfolyamunkba.
  • A díj ezen felül eső részét visszafizetjük számodra, ha nem tudsz részt venni a tanfolyamon.
  • Visszamondásra legkésőbb a tanfolyam megkezdése előtti napig van lehetőség.

Tanulóink véleménye

Jelentkezés

TANFOLYAM DÍJA

Szeptember 8-ig.
500 000 Ft
  • 100 000 Ft regisztrációs díj fizetésével foglalható a hely, majd a fennmaradó 400 000 Ft szeptember 8-ig fizetendő.

Bizonytalan vagy?

Ha nem tudod, hogy neked való-e ez a képzés és még bizonytalan vagy a csatlakozással kapcsolatban, akkor gyere és vegyél részt 2 napos alapozó kurzusunkon és ha megtetszett, folytathatod tovább a tanfolyamot. A 2 napos kurzus ára 50.000Ft, online is részt vehetsz rajta és egy hónapig visszanézhető. Amiről szó lesz a kurzuson:

ALAPOZÓ KURZUS

Szeptember 8-ig.
50 000 Ft
  • Online is csatlakozhatsz, és ha a tanfolyam folytatása mellett döntesz, az alapozó kurzus díját beleszámítjuk a tanfolyam díjába.

Tanfolyam időpontok

2023-2024

Oktatási helyszín

Medical Healing Point
1063 Budapest, Szinyei Merse Pál u. 6.

  • 1-es metróval a Kodály köröndtől pár perc sétára, 4-6-os villamos Oktogon megállójától pedig kb. 10 perc sétára található
  • Ha autóval érkezel, akkor a környező utcákban van parkolási lehetőség, de a legközelebbi mélygarázst a Westend City Center bevásárlóközpontban találod, ami körülbelül 15 perces sétára van az oktatási helyszíntől.

Kérdezz minket!