HENGEREZZ RENDESEN! workshop

SÉRÜLÉSEK MEGELŐZÉSÉRE, TESTÜNK MOZGÉKONYSÁGÁÉRT ÉS HAJLÉKONYSÁGÁÉRT

2024.01.27. 14:00-16:30

A hengerezés és flexibilitás

A hengerezés pozitív hatással van az edzés előtti flexibilitásra, és mérsékli az edzés utáni izomlázat és fáradtságot. Javítja a térd és csípő mozgékonyságát és a jó hírünk, hogy a hengerezést egyedül is elvégezhetjük magunkon, így nem kell mások segítségét kérnünk. Ezt a technikát fogjuk elsajátítani a workshopon.

A hengerezés és a teljesítmény

A hengerezés enyhíti az edzés utáni izomlázat és fáradtságot, következésképpen a hengerezés hatással lehet a teljesítményre is, sőt a hatékonyan növeli az ízületek mozgékonyságát (mobilizációját) és a teljesítményt.

A hengerezés hatása az idegrendszerünkre

A lassú vagy hosszan tartó nyomás, másnéven önmasszázs, alkalmazása egy izomra szivacshengerrel stimulálhat bizonyos receptorokat, amelyek az idegrendszerrel való kommunikáció révén az izom ellazulását eredményezhetik, csökkenthetik a stressz általános szintjét. Megtanuljuk az önmasszázs legegyszerűbb módját, illetve bónuszként mobilitás és flexibilitás vizsgálatot is tartalmaz a workshop.

Tematika

Kiknek ajánljuk?

Javasoljuk az előzetes konzultációt orvosával, ha súlyos gerincproblémával küzd vagy friss sérüléssel rendelkezik vagy várandós. Hengerezés visszerek esetén nem javasolt, de a rendszeres használata segít megakadályozni a kialakulását. Nem javasoljuk csontritkulásban szenvedőknek a workshopon való részvételt.

Aki tartja a workshopot:

Szabados Emese, Pre- és rehabilitációs tréner, TripleX elit gerinctréner

„Az elmúlt években számos kihívás és változás érintette az életemet. Az egészségügyi problémáktól a személyes válságokig terjedő események ellenére sosem adtam fel a magammal szembeni elkötelezettségemet. Az életmódváltás útján hiszem, hogy a testünk megérdemli a gondoskodást, és szakértő támogatásra van szükségünk. 13 éves tréneri tapasztalatom alapján segítek azoknak, akik hasonló utat járnak be. Az egészséges életmód számomra nem csupán testmozgást és helyes táplálkozást jelent, hanem a teljes egészségi állapot figyelembevételét is. A változások és fejlődés mindannyiunk számára elérhetőek, ezt a pozitív irányt követem mind a tréneri tevékenységem, mind a személyes fejlődésem terén.”

Mikor és hol lesz?

2024. január 27. 14:00-16:30 (szombat).

A workshopot a Medical Healing Point Egészségközpontban tartjuk. Az esemény alatt az MHP Coffee&More kávézó nyitva tart.

Kérjük, hozz magaddal kényelmes, sportos ruházatot!

Cím: 1024, Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 11/A

Megközelítés: Tömegközlekedéssel : 4-es 6-os villamossal vagy az 2-es metróval a Széll Kálmán tértől 10 perc sétára; 56-os, 59-es, 56A-os, 59B-es, 61-es, 61B-s villamossal a Nyúl utcai megállótól 1-2 perc sétára, a Nyúl utcai buszmegállótól 1-2 perc sétára: 5, 91, 155, 156 buszok.
A parkolás az utcán díjköteles, és érdemes pár perccel korábban érkezni, hogy legyen idő a parkolóhely keresésre. Jó hírünk, hogy az Egészségközpont épülete alatt a teremgarázsban rendelkezésre áll 10 parkolóhely, viszont a parkolási szándékot kérjük előre jelezni az időpontfoglaláskor. Parkolási díj: 500Ft/óra

Mennyibe kerül?

Hengerezz rendesen!

januári workshop
22 000 Ft
  •  

Jegyet vásárolni csak ezen az oldalon, a Jelentkezem gombra kattintással lehetséges.

Az egy napos kurzus tudásbővítésre és kiegészítő információk szerzésére alkalmas, nem helyettesíti az egyénre szabott ellátást.

Kérdésed van?

Ha kérdésed van, keresd bátran  Hirsch Zsanettet:

Telefonon: +36 30 229 9534

Emailen: [email protected]

Hengerezz rendesen workshop