Alexander-technika alkalmazása a fülzúgás kezelésében

2023.12.09. 9:00- 12:00 BETELT

Új időpontot nyitottunk: 2023.12.09. 14:00- 17:00

A testünkben jól érezni magukat kihívást jelent, különösen akkor, ha a fülzúgás kísérő kellemetlen tünetek az életminőségünkre is hatással lehetnek. Ilyen például a stressz és szorongás, és az ezzel járó fizikai feszültség, különösképpen a nyak körüli izom feszültsége, ami az egész testünkre hatással van. Testszerte káros testhasználati szokásokat alakítunk ki öntudatlanul, és nem tudjuk, hogyan ismerjük fel és engedjük el azokat.

Az Alexander-technika segít tudatosítani hogyan érzékeljük, észleljük mentális és fizikai megszokásainkat, amik a fej, nyak és hát izmainak feszülését okozzák, amik végeredményképpen hatással lehetnek a fülzúgás tüneteire. A fülzúgás kezelésében azért hasznos az Alexander-technika alkalmazása, mert a koordinált és szabad használat enyhítheti a fülek körüli feszültséget, ezáltal csökkenhető vagy akár meg is szüntethető azt irritáló hanghatás.

Kiknek ajánljuk?

Ez a kurzus betekintést nyújt a testtudatosság alapelveibe az Alexander-technika eszközeinek felhasználásával. Többek között azt sajátíthatjuk el, hogy hogyan engedjük el a helyi feszülést, a helytelen tartást, amelyek akadályozzák az állkapocsízület, nyakcsigolyák és a gerinc szabadságát. Az Alexander-technika alapelvei lényegesen gazdagítanak bármilyen testnevelés gyakorlatot, sőt alapjait képezheti egyedi mozgásgyakorlatoknak, ezért a kurzus során szerzett tapasztalatainkat integrálni fogjuk egyensúly és fülzúgás csökkentésére alkalmazott tornagyakorlatokban.

Előadónk

Földessy Nikoletta

A mozgással már nagyon korán elkezdtem foglalkozni. Ének-Zenei tagozatos iskolai éveim alatt a Magyar Rádió Gyerekkórusában énekeltem, és a Rajkó Művészeti Alapítvány iskolájában néptánc és klasszikus balettet tanultam. Gyakorló táncosként, sokszor azt éreztem, hogy nem elég jó a teljesítményem, hogy jobban kell bírjam a terheléseket. Magammal szembeni elvárások következtében fizikailag sokszor lesérültem, és most tisztán tudom, hogy ez fordulópontot jelentett az életemben. Ezért az emberek életminőségének javítása életpályám meghatározó iránya lett. Tanulmányaim Konduktív pedagógiára, hagyományos kínai orvoslásra, gerinctornára terjedtek ki. Az Alexander-technikával 2012-ben ismerkedtem meg, és ez alapjaiban változtatta meg az életemet. 2016-ban végeztem a Budapesti Alexander-Technika Tanárképző Iskolában. A testem felé irányított elvárásokat lassan a belső figyelem váltotta fel, melyet a munkámban és táncomban szabadon kifejezhetek. A szomatikus gyakorlatok alkalmazását egy Alapfokú Művészeti Gimnáziumban kutattam, tánc és mozgás fakultáción tanárként. Az tapasztaltam, hogy az Alexander-technikát bárki elsajátíthatja és beépítheti mindennapi életébe. A saját magunk egészségének a megóvása a saját felelősségünk! A test a miénk egy útmutató, csak meg kell tanulni hallgatni. Legyen ebben tanárod egy Alexander-technika oktató!

Mikor és hol lesz?

2023. december 9. 14:00-17:00 (szombat)

A workshopot a Medical Healing Point Egészségközpontban tartjuk.

Cím: 1024, Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 11/A

Megközelítés:

Tömegközlekedéssel : 4-es 6-os villamossal vagy az 1-es metróval a Széll Kálmán tértől 10 perc sétára; 56-os, 59-es, 56A-os, 59B-es, 61-es, 61B-s villamossal a Nyúl utcai megállótól 1-2 perc sétára, a Nyúl utcai buszmegállótól 1-2 perc sétára: 5, 91, 155, 156 buszok.
A parkolás az utcán díjköteles, és érdemes pár perccel korábban érkezni, hogy legyen idő a parkolóhely keresésre. Jó hírünk, hogy az Egészségközpont épülete alatt a teremgarázsban rendelkezésre áll 10 parkolóhely, viszont a parkolási szándékot kérjük előre jelezni az időpontfoglaláskor. Parkolási díj: 500Ft/óra

 

Mennyibe kerül?

Alexander-technika alkalmazása a fülzúgás kezelésében

workshop
15 000 Ft
  •  

Jegyet vásárolni csak ezen az oldalon, a Jelentkezem gombra kattintással lehetséges.

Az egy napos kurzus tudásbővítésre és kiegészítő információk szerzésére alkalmas, nem helyettesíti az egyénre szabott ellátást.

Kérdésed van?

Ha kérdésed van, keresd bátran  Kuznyecova Mónikát:

Telefonon: +36 30 213 12 84

Emailen: [email protected]

Alexander workshop