Az inzulinrezisztencia mint probléma a modern társadalmak közel 60%-át érinti, nőket és férfiakat egyaránt. Számos, egymásnak akár ellent is mondó kezelési mód szerepel a hivatalos ajánlásokban, a szénhidrátok teljes elhagyásán keresztül a ketogén étrenden át a gluténmentes táplálkozásig. De vajon kizárólag a táplálkozásunk a felelős-e ezekért a betegségekért?

Papp János Phd.Dr.hc és Iglói-Syversen Nóra közös előadása!

Az IR alig 15-20 éves tudományágként van jelen. Korábban csupán a diabétesz 1-es és 2-es típusát regisztrálták. Az utóbbi években azonban mindez megsokszorozódott. Lassan nem csak minden második, de inkább minden másfeledik ember van az IR-nek egy kezdeti vagy már előrehaladottabb fázisában.

A táplálkozási és gyógyszeres ajánlásokban megtalálható rengeteg természetes és szintetikus megoldás útvesztőjében Papp János Phd.Dr.hc segítségével a következő kérdésekre adunk választ:

  • elkerülhető-e természetes módon egy IR-es számára a diabétesz kialakulása? Egyáltalán elkerülhető-e az IR kialakulása a modern táplálkozás mellett?
  • milyen kockázatai vannak más egészségügyi területen egy IR-es betegnek és milyen mértékben befolyásolja az egészséges magzat megfoganását és fejlődését? Mi a teendő, ha egy inzulinrezisztens nő babát szeretne?
  • hatásos-e a 160 grammos diéta inzulinrezisztencia esetén? Érdemes-e egyáltalán figyelembe venni a lassú és gyors felszívódású szénhidrátokat az IR kezelési protokolljában?
  • a jelenleg használt szintetikus gyógyszereknek milyen, azonos hatásfokú és természetes alternatíváik vannak?
  • milyen életmódbeli változtatásokkal támogathatjuk meg hormonrendszerünket, hogy beinduljanak a szervezet öngyógyító folyamatai?
  • milyen komplex összefüggéseket mutat egymással a női hormonrendszer működése és az inzulinrezisztencia?

Az előadás második felében kérdezési lehetőséget is biztosítunk.

A résztvevőket egy 20%-os, hagyományos kínai orvosi kivizsgálásra beváltható utalvánnyal ajándékozzuk meg, melynek értéke 4000 Ft. Az utalvány készpénzre nem váltható.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Az előadást tartja: Papp János Phd.Dr.hc Medical Healing Point Egészségközpont vezető hagyományos kínai orvosa és Iglói-Syversen Nóra hormonegyensúly-terapeuta, 

Időpont: 2019. 11. 21. 19:00-20:30

Jelentkezés:

[contact-form-7 id="3550" title="Inzulinrezisztencia előadás jelentkezési űrlap"]