Mi is az a gerincprotokoll kezelés?

A gerincprotokoll eljárás egy egyedülálló magyar fejlesztésű kezeléssor, melyet Papp János hagyományos kínai orvos, a Medical Healing Point Egészségközpont vezetője hozott létre. 

A protokoll eljárások ötvözik a modern nyugati oszteopátia, és a hagyományos kínai orvoslás manuálterápiás módszereit. A meghatározott sorrendben végzett lazító és nyújtó fogások, valamint a kinesiotape és a fülakupunktúra együttes alkalmazása biztosítja a gyors és eredményes gyógyulást. Az 5 napos tanfolyamot követően tanulóink képessé válnak arra, hogy pontosan meg tudják állapítani, mi okozza a problémát, a fájdalmat, és hogyan lehet ezen az állapoton a derékprotokoll segítségével leghatékonyabban segíteni.

Miről szól az 5 NAPOS DERÉKPROTOKOLL TANFOLYAM?

Az 5 napos tanfolyam során egy teljes napot az elméleti alapok elsajátítására és további 4 napot a konkrét gyakorlati ismeretek begyakorlására szánunk.

1.NAP: Ízelítő az elméleti tananyagból:

  • Minden, amit a csontról tudni kell: A csontanyagcserére ható hormonok, patológiás törésekhez vezető gyakoribb betegségek, a gerinc degeneratív megbetegedései, a porckorong degeneratív folyamat, a porckorongsérv, az ágyéki spinalis stenosis típusok
  • Hogyan kezdjünk bele betegünk vizsgálatába?: A járás dinamikájának megfigyelésével, esetlegesen patológiás járástípusok megkülönböztetésével
  • Diagnózis felállítása megtekintéssel és különböző fizikális vizsgálati tesztek elvégzésével: SOAP note, Romberg teszt, Thomas teszt, Bending teszt, Fermoralis teszt, Sit up teszt, végtaghosszkülönbség mérése, Gillet teszt, Trendelenburg teszt, Pelvick rocking teszt, Gapping teszt, Laeque teszt, Slump teszt, medence és lumbalis gerinc megtekintése, a térdízület klinikai vizsgálata, boka és láb megtekintése
  • Kezelési terv lépéseinek felépítése cranio sacral vonatkozásában: érintéssel, a légzés/szív és liquor keringés ritmusának érzékelésével, érzékelési pontokkal, Still-Point, manuális technikák használatával, csípő/lábak kimozgatásával, trigger pontok kezelésével
  • Hangsúly a tanfolyam során a comb és a csípő manuálterápiáján van, hasi izompólyák nyújtásával, a comb elülső részének kezelésével.
  • A kezelés végeztével kinesiotape-pel és fülakupunktúrás kezeléssel zárjuk a teljes derékprotokollt.

Az elméleti oktatást Viland Fanni gyógytornász, manuálterapeuta tartja.

2-3.NAP:

Az elméleti alapok alapján gyakorlati ismeretek begyakorlása, kiegészítve a cranio sacral kezelés derékprotokollra vonatkozó elemeivel.

A gyakorlati oktatást Papp János, hagyományos kínai orvos, és Kránicz Róbert, Yumeiho masszőr tartja.

4-5. NAP:

A teljes (120perces) derékprotokoll kezelés sorrendjének begyakorlása

A gyakorlati oktatást Papp János, hagyományos kínai orvos tartja.

Oktatóink

kinek ajánljuk?

 

  • Olyan masszőröknek, gyógytornászoknak, manuálterapeutáknak és természetgyógyászoknak, akik szeretnék a meglévő technikáikat fejleszteni, elmélyíteni, hozzáadni a kezelési protokolljukhoz.
  • Aki szeretne külföldön is elhelyezkedni ezzel a szakmával és szeretné érdeklődését jól fizető hivatássá tenni.

A tanfolyamnak előfeltétele nincs.

Tapasztalataink szerint a protokoll kezelések alkalmazása jelentősen megnövelte hallgatóink korábbi bevételeit, hiszen egyes panaszokat akár 80%-os javulást előidézve tudtak kezelni.  

tanfolyami időpontok, jelentkezés

2022 ősszel várható a tanfolyam indulása.

Részvételi szándékodat, érdeklődésedet kérlek jelezd felénk az [email protected] e-mail címen, hogy időben értesíteni tudjunk a tanfolyam pontos indulásáról és menetéről.

Jelentkezéskor kérjük add meg a teljes nevedet, számlázási címedet, telefonszámodat.

További információ, kérdés esetén hívj minket a +36 1 444 9011-es telefonszámon (5-ös mellék).

Fizetési feltételek

Regisztrációs díj: 45.000 Ft, ami beleszámít a tanfolyam díjába (ezt jelentkezéskor kérjük befizetni)
A regisztrációs díjat nem áll módunkban visszafizetni, azonban beszámítható más tanfolyamba.

Tanfolyam díja: 195.000 Ft.
A regisztrációs díj után fennmaradó összeget kell fizetned, tehát 150.000 Ft-ot.

Részletfizetési lehetőség a protokoll tanfolyamok esetében nincs.

szerezhető végzettség

A tanfolyam elvégzését követően emléklapot adunk át – igény szerint angol/német nyelven is. 

A Derékprotokoll tanfolyamot végzett masszőr a 960404 szakmakód (Képesítéshez nem kötött fizikai közérzetet javító szolgáltatás) alatt saját vállalkozást indíthat.

Tanfolyami résztvevőink véleménye:

"Gyógymasszőrként dolgozva látom, tapasztalom a nyugati masszázsok korlátait, hiányosságait. Ennek egyik oka az, hogy a nyugati gyógyászatból hiányzik a holisztikus emberszemlélet. A Derékprotokoll tanfolyamon nem csak egy technikából álló sorozatot tanultam, hanem új lehetőségeket a hatékonyabb gyógyításra. Ugyan alkalmazottként a munkahelyemen nem tudom alkalmazni a teljes rendszert, néhány technikát be tudok vinni ezekbe a rövid kezelésekbe; de a privát vemdégaim körében folyamatosan használom. A visszajelzés mindig pozitív. 

András

gyógymasszőr

Képzési helyszín:

Medical Healing Point
1063 Budapest, Szinyei Merse Pál u. 6.

  • 1-es metróval a Kodály köröndtől pár perc sétára, 4-6-os villamos Oktogon megállójától pedig kb. 10 perc sétára található
  • Ha autóval érkezel, akkor a környező utcákban van parkolási lehetőség, de a legközelebbi mélygarázst a Westend City Center bevásárlóközpontban találod, ami körülbelül 15 perces sétára van az oktatási helyszíntől.