Endometriózis – a fel nem ismert állapot

Az endometriózis napjaink egyik legnehezebben felismerhető és diagnosztizálható betegsége. A nők több, mint 60%-a szenved a gyakran kínzó fájdalmakkal együtt járó tünetektől, amelyek megkeserítik a mindennapi életet. A miómát követően ez a második leggyakoribb nőgyógyászati megbetegedés.

Papp János Phd.Dr.hc és Iglói-Syversen Nóra közös előadása!

Endometriózis alatt azt értjük, amikor a méh nyálkahártyasejtjei (a méh nyálkahártyáját hívjuk endometriumnak) nem (csak) a méhben, hanem valahol máshol, a méh üregén kívül jelennek meg, leggyakoribb esetben  a petefészekben  és a kismedencei hashártya különböző részein jelenik meg. A rendellenes helyeken megtapadó nyálkahártyaszigetek éppen úgy reagálnak a hormonális változásokra, mint a méhen belüli szabályos nyálkahártya: havonta megduzzadnak és véreznek, változatos tüneteket, gyakran elviselhetetlen fájdalmakat okozva.

Az endometriózis felismerése már önmagában is jelentős kihívásokat hordoz, hiszen az endometriumok megléte, elburjánzása jelen állás szerint csak műtéti feltárás útján lehetséges.

Az előadás alkalmával az alábbi kérdésekre kaphatunk választ:

  • – tünetek feltérképezése
  • – a valódi, mögöttes okok és környezeti tényezők szerepe a betegség kialakulásában
  • – az endometriózis felismerése, kezelése és megszüntetése természetes gyógymódokkal, gyógyszerek és műtéti eljárások nélkül

Az előadás második felében kérdezési lehetőséget is biztosítunk.

A résztvevőket egy 20%-os, hagyományos kínai orvosi kivizsgálásra beváltható utalvánnyal ajándékozzuk meg, melynek értéke 3000 Ft. Az utalvány készpénzre nem váltható.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Az előadást tartja: Papp János Phd.Dr.hc Medical Healing Point Egészségközpont vezető hagyományos kínai orvosa és Iglói-Syversen Nóra hormonegyensúly-terapeuta. 

Időpont: 2019. február 26. 19:00-20:30

Jelentkezés:

[contact-form-7 id="3550" title="Inzulinrezisztencia előadás jelentkezési űrlap"]