Napjaink általános szemlélete, hogy az egészségünk egy tőlünk független állapot, passzív szereplő elszenvedői vagyunk annak, ha valami elkezd rosszul működni a szervezetünkben, a felelősség pedig kizárólag a minket kezelő orvosé. Ez az első olyan mítosz, amelyet szeretnénk lerombolni.

A Kínai orvoslás alaptanfolyam kiemelt figyelmet fordít az emberi test működésének holisztikus szemléletű megismerésére, hiszen diagnosztikai módszerei mai napig tökéletesen képesek megmagyarázni, megértetni hogyan keletkeznek a tüneteink, és megválaszolják a tünetek mögött rejlő okokat.

A tanfolyam a több éves hagyományos kínai orvosi egyetem kivonatát tartalmazza, ugyanakkor a tanfolyamon bepillantást nyerünk a modern endokrinológia, és laborértékek elemzésének alapjaiba is. Az ősi keleti tudás, valamint a modern nyugati világ megoldásainak ötvözése új dimenziót jelent a gyógyításban.

A tanfolyamról röviden

A Kínai orvoslás alaptanfolyam segítségével olyan mélységben és minőségben ismered meg az emberi test működésének összefüggéseit, hogy nem csak a vendégeid panaszainak okára, eredetére látsz rá, de lépésről lépésre vissza tudod vezetni az egészséges állapot felé. Legyen az egy makacs ízületi fájdalom, izomfájdalom, letapadás vagy akár valamely belső szerv eltérő működése (pl. emésztési problémák, ödéma, a női ciklussal kapcsolatos nehézségek.)

Megtanulod felismerni a vendéged bőrének és viselkedésbeli változásainak értelmezését, amelyen keresztül még ki nem alakult állapotok megjelenésére is következtetni tudsz – ezen keresztül pedig megelőzni egy komolyabb kóros állapot kialakulását. Az akupunktúrás pontok ismerete pedig abban segít, hogy a belső szervekhez tartozó pontok megfelelő, nyomással történő stimulálásán keresztül a hiányállapotban lévő szervek működését optimalizálni tudd.

Kínai Orvoslás Alaptanfolyamunk akkreditált felnőttképzés, mely 11 szakmai kreditpontot ér!

kinek ajánljuk?

Érdeklődőknek

 • akik szeretnék megérteni, hogy hogyan működik a szervezetünk, és nyitottak egy új személetmódra

 • akik szeretnének a mikrokörnyezetükön segíteni, például saját gyermekükön, szülőkön, barátokon, szeretteiken.

 • akik szeretnének felkészülni a Covid 19 járvány esetleges következő hullámára, illetve a későbbiekre jósolt járványos időszakok kapcsán előrelátó döntéseket hozni

 • akik szeretnék megérteni a Covid 19 vírusfertőzés után megmaradt tüneteiket , betegsége lefolyását, okait, rendszerét.

A Kínai orvoslás alaptanfolyamnak nincs előfeltétele, akkor is jelentkezhetsz, ha utoljára biológia órán tanultál az emberi testről; ugyanis tanfolyamunk az alapoktól kezdi az oktatást. Az alaptanfolyam a rá épülő mestertanfolyammal együtt lefedi az 5 éves kínai orvosi egyetem tananyagát, egyfajta esszenciaként a legfontosabb ismereteket továbbadva.

Holisztikus szemlélete révén hasznos lehet

Masszőröknek, orvosoknak, természetgyógyászoknak, edzőknek

 • akik szeretnének pontosabb diagnózist felállítani és hatékonyabb kezelést nyújtani.

 • akik friss tudásra, szakmai megújulúsra vágynak

 • akik szeretnének a vállalkozásukba egy gyorsan megtérülő, a célzottabb ás hatékonyabb kezelések nyomán pedig nagyobb vendég-elégedettséggel járó új szolgáltatást beépíteni

Kínai orvoslás alaptanfolyam - Holistic Academy

szerezhető ismeretek és végzettség

A Kínai orvoslás alaptanfolyamon egy teljesen új szemléletmóddal ismertetünk meg és rengeteg olyan információt osztunk meg, amelyet azonnal be tudsz építeni a meglévő praxisodba is. A tanfolyam 90%-ban elméleti jellegű, az utolsó két oktatási napon tartjuk a gyakorlatot. A gyakorlati részt otthoni gyakorlással lehet később elmélyíteni, illetve van lehetőség a mestertanfolyamon a tanultakat magasabb szintekre emelni

 • a holisztikus szemlélet rendszere és alapjai

 • alapvető hormonrendszeri (endokrin) ismeretek

 • mozgásszervi vizsgálati módszerek és anatómiai ismeretek

 • 250 legfontosabb akupunktúrás pont kínai elnevezése, csatornái, elhelyezkedése, indikációi

 • Fu és Zhang szervek kapcsolódási rendszerei

 • 32 eredeti kéztechnika (gyakorlatban)

A kínai orvoslás alaptanfolyam vizsgával zárul és 11 szakmai kreditpontot ér.
A ráépülő mestertanfolyamot végzettek részére oklevél kerül átadásra, TuiNa masszőr végzettséggel (mely Kínában a masszőrök legelitebb szintje). Mestertanfolyamot végzett hallgatóink az ország számos pontján nyitottak önálló praxist vagy építették be a tanultakat meglévő vállalkozásukba.

tanfolyami időpontok

2021 – őszi félév:

1.
október
2-3.
2.
november
6-7.
3.
január
8-9.
4.
február
5-6.
5.
március
12-13.

Az oktatási napok menetrendje: 10:00-12:00, ebédszünet, 13:00-15:00.
A pontos kezdés érdekében kérjük, érkezz legalább 10 perccel korábban. 
A vizsga tervezett időpontja: 2022. március 20. 

Az órák felosztása: 8 nap elmélet és 2 nap gyakorlat, ahol a TuiNa gyógymasszázs alap fogásait vesszük végig (melyet bővebben a Mestertanfolyamon lehet elsajátítani.

Online részvételi lehetőség:
Hallgatóink számára az elméleti oktatási napokra online részvételi lehetőséget is biztosítunk, melyet a Zoom videókonferencia szoftveren keresztül élőben tudnak követni, és a szoftver chat felületén kérdéseiket is folyamatosan feltehetik. 
A gyakorlati napokkal kapcsolatban oktatásszervezőnk tud az [email protected] e-mail címen tájékoztatásat adni. 

Fizetési feltételek

early bird kedvezmény –  2021. október 1-ig

Regisztrációs díj: 60.000, ami beleszámít a tanfolyam díjába (ezt jelentkezéskor kérjük befizetni)
A regisztrációs díjat csak abban az esetben térítjük vissza, ha a tanfolyam megtartását az aktuális korlátozások miatt le kell mondanunk. Más, későbbi tanfolyamba beszámítható.

Egyösszegben:

A tanfolyam teljes díja (egyösszegű befizetés esetén) 400.000 Ft.
Egyösszegű fizetés esetén csak a regisztrációs díj után fennmaradó összeget kell fizetned, tehát 340.000 Ft)
Amennyiben nem szeretnél a tanfolyam végén vizsgát tenni, úgy 370.000 Ft-ért tudsz jönni a tanfolyamra (ebben az esetben csak elismerő oklevelet adunk, felnőttképzési tanusítványt és kreditpontokat nem).

Részletfizetéssel:
A tanfolyam teljes díja részletfizetés esetén 450.000 Ft.
A regisztrációs díj befizetése után a fennmaradó összeget, 390.000 Ft-ot az alábbi konstrukcióban fizetheted ki:

1. részlet – 130.000 Ft (2021. október 4-ig) 
2. részlet – 130.000 Ft (2021. november 4-ig)
3. részlet – 130.000 Ft (2021. december 4-ig)

Minden befizetésedről számlát kapsz (a bankkártyás fizetésről 1 órán belül e-mailben, az utalásos fizetésekről néhány napon belül, szintén e-mailben).

jelentkezés

Jelentkezni a 2021. októberben induló tanfolyamra kizárólag a jelentkezéssel egyidejű fizetéssel lehetséges. 

Jelentkezhetsz a regisztrációs díj VAGY érvényességig az Early Bird kedvezményes részvételi díj befizetésével. 

A tanfolyam elején felnőttképzési szerződést kötünk, melyhez szükséged lesz az oktatási (OM) azonosítódra is. Amennyiben van, kérjük hozd magaddal az első napra, ha nincs, akkor jelezd nekünk, és a tanfolyami díjad befizetését követően elindítjuk igénylését az Oktatási Hivatalnál. 

Tanfolyamunkon lehetőséget biztosítunk a vizsga teljesítése nélküli részvételre is. Ebben az esetben a tanúsítványt és a kreditpontokat nem tudjuk kiadni, azonban oklevelet adunk az elvégzésről. A vizsga nélküli teljesítés ára 330.000 Ft. 

Amennyiben kényelmesebb számodra, választhatsz átutalásos fizetést is. Ebben az esetben az utalást követően az [email protected] címre kérjük, írj egy e-mailt azzal, hogy milyen névről és melyik tanfolyamunkra jelentkeztél, majd ezt követően küldjük ki a számlát. A jelentkezés ebben az esetben is a fizetést követően válik érvényessé. 

Utalási adatok:
Medical Healing Point Kft
K&H Bank 10400951-50526585-76701005

A tanfolyam indulásáig hátralévő idő:

nap
óra
perc
A nyári tanfolyam elkezdődött. Legközelebb a 2021 őszi tanfolyamhoz tudsz csatlakozni.

a tanfolyamot vezeti: 

papp jános, hagyományos kínai orvos

Papp János - Hagyományos kínai orvos

Tanfolyami résztvevőink véleménye:

“Maximálisan elégedett vagyok, a kínai orvoslással olyan terület nyílt meg előttem, amely nagyban segíti a munkám, lelkesen tanultam. A legjobb helyre jöttem, az órák élvezetesek, rengeteg elméleti és gyakorlati ismerettel gazdagodtam. Különösen nagy előny, hogy olyan tanároktól tanulhatunk, akik Kínában sajátították el az ismereteket."

Gábor

természetgyógyász

Képzési helyszín:

Medical Healing Point
1063 Budapest, Szinyei Merse Pál u. 6.

M1 földalatti: Kodály körönd
105 busz: Kodály körönd
72-es trolibusz: Szinyei Merse Pál utca