JÚNIUS 1-IG EARLY BIRD KEDVEZMÉNNYEL!

Hagyományos kínai orvoslás
ALAPTANFOLYAM

Napjaink általános szemlélete, hogy az egészségünk egy tőlünk független állapot, passzív szereplő elszenvedői vagyunk annak, ha valami elkezd rosszul működni a szervezetünkben, a felelősség pedig kizárólag a minket kezelő orvosé. Ez az első olyan mítosz, amelyet szeretnénk lerombolni. A Kínai orvoslás alaptanfolyam kiemelt figyelmet fordít az emberi test működésének holisztikus szemléletű megismerésére, hiszen diagnosztikai módszerei mai napig tökéletesen képesek megmagyarázni, megértetni hogyan keletkeznek a tüneteink és megválaszolják a tünetek mögött rejlő okokat.

A tanfolyam a több éves hagyományos kínai orvosi egyetem kivonatát tartalmazza, ugyanakkor a tanfolyamon bepillantást nyerünk a modern endokrinológia, és laborértékek elemzésének alapjaiba is. Az ősi keleti tudás, valamint a modern nyugati világ megoldásainak ötvözése új dimenziót jelent a gyógyításban.

A tanfolyamról röviden

A Kínai orvoslás alaptanfolyam segítségével olyan mélységben és minőségben ismered meg az emberi test működésének összefüggéseit, hogy nem csak a vendégeid panaszainak okára, eredetére látsz rá, de lépésről lépésre vissza tudod vezetni az egészséges állapot felé. Legyen az egy makacs ízületi fájdalom, izomfájdalom, letapadás vagy akár valamely belső szerv eltérő működése (pl. emésztési problémák, ödéma, a női ciklussal kapcsolatos nehézségek). Megtanulod felismerni a vendéged bőrének és viselkedésbeli változásainak értelmezését, amelyen keresztül még ki nem alakult állapotok megjelenésére is következtetni tudsz – ezen keresztül pedig megelőzni egy komolyabb kóros állapot kialakulását. Az akupunktúrás pontok ismerete pedig abban segít, hogy a belső szervekhez tartozó pontok megfelelő, nyomással történő stimulálásán keresztül a hiányállapotban lévő szervek működését optimalizálni tudd.

A tanfolyam 80%-ban online is elvégezhető, csak a gyakorlati oktatás napjain kötelező a személyes részvétel. Az online anyagok később visszanézhetőek.

kinek ajánljuk?

 • akik szeretnék megérteni, hogy hogyan működik a szervezetünk, és nyitottak egy új személetmódra

 • akik szeretnének a mikrokörnyezetükön segíteni, például saját gyermekükön, szülőkön, barátokon, szeretteiken

 • akik szeretnék megérteni a Covid19 vírusfertőzés után megmaradt tüneteiket

A Kínai orvoslás alaptanfolyamnak nincs előfeltétele, akkor is jelentkezhetsz, ha utoljára biológia órán tanultál az emberi testről; ugyanis tanfolyamunk az alapoktól kezdi az oktatást. Az alaptanfolyam a rá épülő mestertanfolyammal együtt lefedi az 5 éves kínai orvosi egyetem tananyagát, egyfajta esszenciaként a legfontosabb ismereteket továbbadva.

Holisztikus szemlélete révén hasznos lehet masszőröknek, orvosoknak, természetgyógyászoknak, edzőknek.

tuina 1

A tanfolyam egyedülálló, mert…

 • kezdőként és végzett masszőrként is csatlakozhatsz: a tanfolyamon az alapoktól indulunk, mindenki számára érthető módon, tehát nincs szükség előképzettségre - a tanfolyam pedig mindössze 5x2 napodat (hétvégédet) veszi igénybe, ráadásul online is követhető

 • a HKO több ezer éves tudáson alapszik, melyet a kínai kultúrában a császárok kora óta sikeresen alkalmaznak, és a civilizációs betegségek (magas vérnyomás, reflux, stressz) esetén is ugyanilyen hatékonysággal működik.

 • csak természetes gyógymódokat alkalmazunk. Akupunktúrát, gyógynövényeket, reflexológiát, célzott masszázstechnikákat, relaxációs technikákat

 • a tanfolyam 80%-ban online is elvégezhető, csak a gyakorlati oktatás napjain kötelező a személyes részvétel az órákon

szerezhető ismeretek és végzettség

A Kínai orvoslás alaptanfolyamon egy teljesen új szemléletmóddal ismertetünk meg és rengeteg olyan információt osztunk meg, amelyet azonnal be tudsz építeni a meglévő praxisodba is. A tanfolyam 90%-ban elméleti jellegű, az utolsó két oktatási napon tartjuk a gyakorlatot. A gyakorlati részt otthoni gyakorlással lehet később elmélyíteni, illetve van lehetőség a mestertanfolyamon a tanultakat magasabb szintekre emelni

 • a holisztikus szemlélet rendszere és alapjai

 • alapvető hormonrendszeri (endokrin) ismeretek

 • mozgásszervi vizsgálati módszerek és anatómiai ismeretek

 • 250 legfontosabb akupunktúrás pont kínai elnevezése, csatornái, elhelyezkedése, indikációi

 • Fu és Zhang szervek kapcsolódási rendszerei

 • 32 eredeti kéztechnika (gyakorlatban)

A tanfolyam vizsgával zárul, 11 szakmai kreditpontot ér és akkreditált felnőttképzésnek számít.
A ráépülő mestertanfolyamot végzettek részére oklevél kerül átadásra, TuiNa masszőr végzettséggel (mely Kínában a masszőrök legelitebb szintje). Mestertanfolyamot végzett hallgatóink az ország számos pontján nyitottak önálló praxist vagy építették be a tanultakat meglévő vállalkozásukba.

A leggyakoribb kérdések, amelyek benned is felmerülhetnek

Görgess kicsit lejjebb és az "Fizetési feltételeknél' tudsz jelentkezni a tanfolyamra. A gombok a fizetési oldalra irányítanak át, ahol meg kell adnod a számlázási adataidat, majd átirányít az OTP Simple biztonságos kártyás fizetési oldalára. 

Figyelem: amennyiben a bankkártyás fizetés a kétlépcsős azonosítás miatt nem sikerül, úgy a a Medical Healing Point Kft 10400951-50526585-76701005 számlaszámára (K&H Bank) is befizetheted a tandíjat. Ebben az esetben kérjük, hogy írj egy e-mailt az [email protected] címre (milyen néven történt az utalás, számlázási cím, e-mail, telefonszám) vagy hívj minket telefonon : +36 30 630 63 96.

Jelentkezésedet oktatásszervező kolléganőnk kapja meg, aki hamarosan e-mailben tájékoztat a tanfolyam részleteiről (oktatási napok felépítése, oktatási anyagok, stb.)

Részben igen, a tanfolyam 80%-a online is elvégezhető, csak az utolsó két hétvégi alkalommal kötelező a személyes részvétel, mert azokon az alkalmakon gyakorlati oktatást tartunk. Az online anyagok később visszanézhetőek.

A Kínai orvoslás alaptanfolyam elvégzésének nincs semmilyen előfeltétele; akkor is csatlakozhatsz, ha soha életedben nem foglalkoztál még masszázzsal, természetgyógyászattal, gyógyítással.
Annyit kérünk, hogy légy nyitott és befogadó – a tanfolyamon ugyanis teljesen más szemléletben közelítjük meg az emberi test működését, mint ahogyan azt biológia órán tanultad 🙂.

Tanfolyamunk akkreditált felnőttképzés, azaz a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elfogadta és hitelesítette tanfolyamunk tematikáját, kereteit és hitelesítette az általa szerezhető tudást és gyakorlatot. 
Az egészségügyi dolgozók továbbképzési rendszerében a szabadon választható szekcióban a tanfolyam elvégzése (vizsgával) 11 kreditpontot ér. 

A Kínai orvoslás alaptanfolyamhoz saját oktatási anyagot biztosítunk, A4-es, spirálozott formában, melynek árát a tandíj tartalmazza A hatékony tanuláshoz szoktuk javasolni segédanyagok megvásárlását (pl. akupunktúrás atlasz), ez azonban nem kötelező.

A tanfolyamot Papp János, a Medical Healing Point vezető hagyományos kínai orvosa irányítja, azonban a képzés során vendégelőadókat is rendszeresen meghívunk.

A tanfolyami díjat teljesítheted utalással (bankszámlaszámot a jelentkezést követő visszaigazoló e-mailben küldünk) vagy a helyszínen készpénzben.

 • A tanfolyami árban található egy regisztrációs díj (100.000 Ft), amely visszamondás esetén nem jár vissza, de beszámítható más tanfolyamunkba.
 • A díj ezen felül eső részét visszafizetjük számodra, ha nem tudsz részt venni a tanfolyamon.
 • Visszamondásra legkésőbb a tanfolyam megkezdése előtti napig van lehetőség.

2023-2024 tanfolyam képzési időpontok

a tanfolyamot vezeti: 

papp jános, hagyományos kínai orvos

„Holisztikus gyógyítóként az egészségtudatosság fontosságát igyekszem átadni a pácienseknek és a hallgatóknak. Azt a nézetet, hogy nem áldozatai vagyunk a körülményeknek, hanem igenis sokat tehetünk magunkért azzal, ha odafigyelünk testünk jelzéseire, megértjük a működését és megőrizzük egészségünket, megelőzzük a betegségeket. Az emberek többsége nem így éli az életét, ezért időbe telik az áthangolódás.      E folyamat előrelendítése számomra az egyik leghangsúlyosabb feladat a munkámban. Ugyanakkor orvosként azt is felemelő látni, amikor valakit sikerül meggyógyítani az endometriózisból, PCO szindrómából, amikor csökkenteni tudom a stroke utóhatásait vagy egy lebénult végtagot újra mozgásra tudok bírni. Ugyanis a hagyományos kínai gyógyászatnak ezekre gyors, kíméletes és hatékony eszköztára van.”

Tanfolyami résztvevőink véleménye:

“Maximálisan elégedett vagyok, a kínai orvoslással olyan terület nyílt meg előttem, amely nagyban segíti a munkám, lelkesen tanultam. A legjobb helyre jöttem, az órák élvezetesek, rengeteg elméleti és gyakorlati ismerettel gazdagodtam. Különösen nagy előny, hogy olyan tanároktól tanulhatunk, akik Kínában sajátították el az ismereteket."

Gábor

természetgyógyász

Képzési helyszín:

Medical Healing Point
1063 Budapest, Szinyei Merse Pál u. 6.

 • 1-es metróval a Kodály köröndtől pár perc sétára, 4-6-os villamos Oktogon megállójától pedig kb. 10 perc sétára található
 • Ha autóval érkezel, akkor a környező utcákban van parkolási lehetőség, de a legközelebbi mélygarázst a Westend City Center bevásárlóközpontban találod, ami körülbelül 15 perces sétára van az oktatási helyszíntől.

 

A TANFOLYAM DÍJA

TANFOLYAM DÍJA

Szeptember 8-ig.
500 000 Ft
 • 100 000 Ft regisztrációs díj fizetésével foglalható a hely, majd a fennmaradó 400 000 Ft szeptember 8-ig fizetendő.

EARLY BIRD KEDVEZMÉNY

Június 1-ig.
450 000 Ft
 • Egy összegben történő fizetés esetén.
népszerű

Kérdésem van, szeretnék több információt!